Kahramanmaraş'ta Hasar Gören Yollar Tamir Ediliyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, depremde hasar alan yollarda yenileme çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, depremde hasar alan ve ulaşımda aksamalara neden olan arterlerde bakım ve onarım çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarla; şehir merkezinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde arterlerde deforme olan kısımlar tamir edilirken yola düşerek ulaşım güvenliği için tehlike arz eden kayalar da kaldırılıyor. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla, arterlerde deforme olan kısımlar yenilenerek ulaşımda konfor ve güvenliğin tesis edilmesi hedefleniyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, şehir genelinde ulaşım konforu ve güvenliğinin tekrardan üst seviyeye çıkarılması noktasında çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak
Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.
Kahramanmaraş’ta Trafik Denetimlerinde Binlerce Sürücüye Ceza
Kahramanmaraş’ta 31 Ağustos-6 Eylül trafik denetimlerinde 3 bin 335 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 150 araç trafikten men edilirken binlerce araç kontrol edildi.