© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kısık Barajı yatırım programına alındı

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin ziyareti sonrası değerlendirmede bulunarak Kısık Barajı Projesi’nin yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının büyük önem kazandığı dünyada iklim değişikliği nedeniyle kuraklık ve felaketler artarak devam ederken Türkiye su kaynaklarını korumak için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Unutmayın, su medeniyettir. İşte baraj. Barajlarınız varsa suyunuz var. Barajlarınız yoksa kuraklık var.” sözlerini hatırlatan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ta büyük değişim yaşanıyor. Bu değişimi ilerleyen zamanda hep beraber göreceğiz. Suyu korumak geleceği korumaktır.” dedi.

Kahramanmaraş için hayati önem taşıyan birçok projeyi konuştuklarını ve çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Başkan Görgel, müjdeleri de peş peşe sıraladı.

Müjdelerin peş peşe sıralandığı açıklamadan satırbaşları şu şekilde:

KISIK BARAJI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Kahramanmaraş Sayın Bakanımızın baba ocağı, o yüzden şehrimize özel bir önem veriyor. Şehrimiz için içme suyu, sulama suyu projeleri çok önemli. Kısık Barajı bizim yıllardır uğraştığımız bir projeydi şimdi yatırım programına alındı. Kısık Barajı ile ilgili süreci başlatıyoruz. Şehrimizin içme suyu ve sulama suyu ihtiyacı açısından hayati derecede önemli bir projeydi. Ve çok yüksek maliyetli bir proje, şu anki maliyeti bile bugün itibarıyla 5 milyar TL’ye yakın.  2023 yılı içerisinde bu projenin başlayacağını düşünüyoruz.

TMO’DA KAHRAMANMARAŞ’A BAŞMÜDÜRLÜK

Toprak Mahsulleri Ofisi’nde yine bir müdürlük vardı ama küçük bir müdürlük seviyesindeydi. Çiftçilerimiz ve muhataplar bu noktada Gaziantep’e gidip orada işlerini yürütmek zorunda kalıyorlardı. TMO’da da bir Başmüdürlük müessesesi getirmiş olduk Kahramanmaraş’a. TMO’daki Başmüdürlükle ilgili süreçte tamamlanmış oldu.  Artık vatandaşlarımız Kahramanmaraş’ta işlerini rahatlıkla halledebilecekler.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINDA SON DURUM

Tarım Müdürlüğümüzün binası çok eski bir bina, Sayın Bakanımızın talimatıyla kısa sürede Tarım İl Müdürlüğümüzün Binası da yeni yerine kavuşmuş olacak.

KARTALKAYA, ÇETİNTEPE ve AYVALI BARAJLARI

Sayın Bakanımız, Kartlakaya ve Çetintepe barajlarımızla ilgili bu sene yarım kalmış ödeneklerin tamamlanacağının müjdesini verdi. Bunların da olmasıyla birlikte sulama suyuna çok büyük katkı sağlayacak ve çiftçilerimiz bundan son derecede faydalanacaklar. Ayvalı barajımızın beslenmesiyle alakalı süreci takip ediyoruz. Bu konuda da Bakanlığımızın çalışmaları var.

KAHRAMANMARAŞ’TA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Kahramanmaraş’ın birçok kronik sorunu vardı, bunların birçoğunu hallettik. Ve birkaç sorunda çözüm aşamasına geldi. 2023 Yılı Türkiye Yüzyılı olacağı gibi Kahramanmaraş’ımız içinde büyük değişimlerin gün yüzüne çıkacağı dönem olacak. Hem bakanlıklarımız, hem yerel yönetimlerimiz olsun büyük projelere imza atıyorlar. Bugün şehrin alt yapısı komple yeniden yapılıyor. Alt yapıya büyük önem veriyoruz. Su hayattır diyoruz, suyumuzu korumaya çalışıyoruz. Alt Yapı ile birlikte üst yapıda da büyük projeler hayata geçti, devam eden projeler var bir de yeni yatırım programına alınacak projeler var. Kahramanmaraş’ı planlı ve projeli bir şekilde oldubittiye getirmeden iğneden ipliğe gerekli olan ne varsa öncelik sırasına göre büyütmek için gayret ediyoruz.

Kısık Barajı çok önemli bir proje, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkes teşekkür ediyorum.

İlginizi Çekebilir

KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak

Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.

Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.

TÜM HABERLER