KİÜ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında, KİÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile AKBEL AŞ. çalışmalarını kapsayan işbirliği protokolü yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen protokolde, taraflar adına imzalar KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş tarafından atıldı. KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan ve AKBEL AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Göğ’ün de hazır bulunduğu törende, karşılıklı işbirliği ve başarı dileklerinde bulunuldu.
Protokol kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine AKBEL AŞ’ye ait işletmelerde staj imkanı verilmesi ve istihdam edilmesinin yanı sıra, yine Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim üyelerinin, AKBEL AŞ. işletmelerine menü düzenleme, mutfak dizaynı, gıda ve hijyen, tedarik zinciri gibi konularda danışmanlık hizmeti vermeleri amaçlanıyor.
KİÜ Rektörü Prof. Dr. Bakan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İstiklal Üniversitesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile diyalog kanalları kuruyor, işbirliğimizi artırıyoruz. Bu kurumlarımızdan birisi de tabi ki Büyükşehir Belediyemiz. Gerek Sayın Başkanımız Hayrettin Güngör, gerek Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Rüstem Keleş ile birlikte sürekli temas halindeyiz ve istişareler gerçekleştiriyoruz. Bugün de üniversitemizde eğitim gören Gastronomi öğrencilerimiz ve bölüm hocalarımızın danışmanlık yapabileceği alanlara ilişkin bir protokol yaptık. Hayırlı olmasını dileklerimle birlikte, büyükşehir belediye başkanımıza ve genel sekreterimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Protokolü imzalayan Dr. Keleş’te, Rektör Bakan’a teşekkür ederek, işbirliğinin devamı yönündeki temennilerini iletti. AKBEL AŞ. olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde Kahramanmaraş halkına en kaliteli hizmeti vermeye gayret ettiklerini dile getiren Keleş, yapılan bu protokolün hizmet standartlarına artı değer katması dileklerinde bulundu.
Daha sonra Rektör Bakan ve Dr. Keleş ile Rektör Yardımcısı Erşahan ve AKBEL AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Göğ, bir süre görüş alışverişinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.