“Ticaret ve Sanayimizi Geliştirmek İçin Gayret Ediyoruz”
Kahramanmaraş HaberleriKMTSO Genişletilmiş 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımız 1,5 Milyar dolarlık ihracat potansiyeline, 170 bin de istihdam kapasitesine ulaşmış kadim bir şehir. Sanayicimize yeni alanlar açmak için gayret ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genişletilmiş 2. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Programda; Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş insanları da yer aldı.
Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ticaret ve Sanayi Odamızın 2. Olağan Meclis Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gerçekten Ticaret ve Sanayi Odamızda çok demokratik bir seçim gerçekleşti ve bir bayrak değişimi oldu. Ticaret ve Sanayi Odası önceki başkanı Şahin Balcıoğlu’na ve yönetimine hizmetleri için teşekkür ediyor, yeni başkan Mustafa Buluntu ve yönetimini de tebrik ediyorum. Bu odamızın ve şehrimizin bu konuma gelmesinde önceki dönem başkanlarımızın ve yönetiminin de çok büyük emekleri var, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Sanayicilerimize Yeni Alanlar Kazandırıyoruz
Kahramanmaraş’ın çok büyük ticaret ve sanayi potansiyelinin olduğunu belirten Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımız 1,5 Milyar dolarlık ihracat potansiyeline, 170 bin de istihdam kapasitesine ulaşmış kadim bir şehir. Buna katkı sağlayan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Ticaretimizin ve sanayimizin gelişmesi için yapılması gereken çok önemli adımlar var. Şehir protokolü olarak Sayın valimiz, milletvekillerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte sanayicimize yeni alanlar açmak için gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi ziyaretinde 4 hususu kendilerine arz ettik. Bunlar; Kuzey Çevre Yolu’nun Karayollarına devri, 2 kışlanın dönüşümü, stadyumların dönüşümü ve Tomsuklu atış alanının yatırımcıya açılmasıydı. Hamdolsun bu 4 hususta da çok önemli aşamalar kaydettik. Gazi ve Aksu Kışlası’nın taşınması ve bu alanların dönüştürülmesi noktasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ön mutabakat sağladık. Özellikle Aksu Kışlası’nın bulunduğu alanı sanayi, ticaret ve birçok meslek grubumuzun kümeleneceği bir alana dönüştüreceğiz. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.