Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nden moral hediyesi
Kahramanmaraş HaberleriÖğrencilere yönelik hayata geçirdiği eğitsel ve sosyal etkinliklere her geçen gün bir yenisi ekleyen Onikişubat Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırma hedefiyle Başkan Hanefi Mahçiçek’in talimatlarıyla yeni bir çalışma başlattı. Böylelikle sınava hazırlanan öğrenciler, sömestr tatili boyunca yüzme havuzlarını ücretsiz kullanabilecek.
İlçesine kazandırdığı yurduyla beraber 7 okul, Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezlerinin yanı sıra destekleyici uygulamalarla öğrencilerin her zaman yanında olan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, bu kez ise sınav stresini atmalarına destek olacak.
Bu kapsamda Başkan Mahçiçek’in talimatlarıyla üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nden anlamlı bir moral hediyesi geldi. Onikişubat Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 5 Kapalı Yüzme Havuzu’nun üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere sömestr tatili boyunca ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.
Yüzme havuzlarından faydalanmak isteyen öğrenciler, Şehit Abdullah Çavuş Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Hüseyin Varol (Cumhuriyet) Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Serkan Yılmaz (Saçaklızade) Kapalı Yüzme Havuzu, Şehit Cengiz Engizek (Barbaros) Kapalı Yüzme Havuzu ile Piri Reis Kapalı Yüzme Havuzu’ndan randevu aldıktan sonra okul kimlik kartlarıyla birlikte 15.30 ile 17.30 seanslarına ücretsiz olarak katılabilecek. Kadınlar için havuz günleri Salı, Perşembe ve Cumartesi, erkekler için ise Çarşamba, Cuma ve Pazar olarak belirlendi.
Öğrenciler; içerisinde yüzme havuzu, fitness salonu ve kafeterya alanlarının olduğu tesislerde hem yüzerek sağlıklı olacak hem de eğlenceli vakitler geçirerek sınav stresini atacak.
Yüzme havuzlarını kullanmak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen telefon numaralarından gitmek istedikleri tesisi arayarak randevu almaları gerekmektedir:
Şehit Abdullah Çavuş Kapalı Yüzme Havuzu
Tel: 0344 212 16 73
Şehit Hüseyin Varol (Cumhuriyet) Kapalı Yüzme Havuzu
Tel:0344 212 46 46 Dahili 4406
Şehit Serkan Yılmaz (Saçaklızade) Kapalı Yüzme Havuzu
Tel: 0344 212 46 46 Dahili 4414
Piri Reis Kapalı Yüzme Havuzu
Tel:0344 212 46 46 Dahili 4417
Şehit Cengiz Engizek (Barabaros) Kapalı Yüzme Havuzu
Tel:0344 212 46 46 Dahili 4420
HAVUZLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR
1- Havuzlara duş almadan girmek yasaktır.
2-Duş süresi 3 dakikadır.
3- Havuza bonesiz girmek yasaktır.
4- Duşlarda soyunup giyinmek yasaktır.
5- Açık yara ve burun kanaması vb. olanlar havuzlara giremez.
6- Havuzda palet can simidi vb. yüzme aparatları ile yüzmek yasaktır.
7- Havuzlara mayo, şort, bikini, haşama gibi yüzmeye uygun kıyafetle girilebilir.
Penye tişört vb. uygun olamayan kıyafetlerle girmek yasaktır. 8-8 yaş ve üzeri çocuklar velileri ile birlikte (Yaz kurs dönemleri hariç) havuzu kullanabilirler.
9-15 yaş ve üzeri çocuklar yüzme bilmeleri şartıyla havuza velisiz gelebilir.
10- Havuzlarda sabun şampuan vb. ürünler kullanılması kesinlikle yasaktır.
11- Tesislerimizde cep telefonu ile görüntü almak kesinlikle yasaktır.
12- Havuzlarda taşkınlık yapmak havuza atlamak havuz içinde şakalaşmak yasaktır.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı
Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak
Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.