Yollar Büyükşehir’le Ulaşıma Açık Tutuluyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi; Dulkadiroğlu, Göksun ve Çağlayancerit’te etkisini artıran kış şartlarıyla mücadele kapsamında kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla Büyükşehir sorumluluğundaki mahalle ve grup yolları ulaşıma açık tutuluyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; şehrin yüksek kesimlerinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde etkisini artıran kış şartlarıyla mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler; Dulkadiroğlu, Göksun ve Çağlayancerit’te kar yağışının başladığı andan itibaren yolları ulaşıma açık tutmak için çalışmalara başladı. Ekipler Göksun’da Acıelma, Huğtaş, Kazandere, Fındıkköy, Çardak, Ericek Tombak, Soğukpınar, Çağlayan, Tahirbey, Mahmutbey ve Bozhüyük mahalleleri; Çağlayancerit’te Helete – Bozlar – Bölükdamlar ve Soğukpınar – Kaleköy grup yolu ile Dulkadiroğlu Başdervişli Mahallesi’nde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelerde kar yağışı halen devam ederken Büyükşehir sorumluluğundaki mahalle ve grup yolları ulaşıma açık tutuluyor. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla, kar yağışı sonrası oluşabilecek aksamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Çalışmalar Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nden kış şartlarıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Şehrin yüksek kesimlerinde, ilçelerde ve kırsal mahallelerde etkisini artıran kış şartlarıyla mücadele kapsamında ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dulkadiroğlu, Göksun ve Çağlayancerit başta olmak üzere ekiplerimiz tüm ilçelerimizde teyakkuz halinde. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla sorumluluk alanımızdaki yollar ulaşıma açık tutuluyor. Kar yağışı sonrası oluşabilecek aksamaların önüne geçmek ve vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması için ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin sahada. Vatandaşlarımız kış şartlarıyla mücadele kapsamında taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi ve Alo 153 üzerinden Afet Koordinasyon Merkezi’ne ulaştırabilirler” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak
Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.
Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı
Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak
Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.