Ak Parti'de Görev Değişimi !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti'de Görev Değişimi !
Abone ol
AK Parti Grup Başkanlığı görevinden Naci Bostancı'nın ayrılmasının ardından yapılan kapalı grup toplantısında, bu göreve eski TBMM Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.

Toplantıda, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı, 2023 seçimleri kapsamında AK Parti Genel Merkezi'nde görev alacağı için yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi amacıyla Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre seçim yapıldı.

Bostancı'dan boşalan AK Parti Grup Başkanlığına, 241 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.

İSMET YILMAZ KİMDİR ? 

Dr. İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç'tur. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulunda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesini bitirdi. İstanbul Yüksek Denizcilik Okulu (İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi) Makine Bölümünden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31 Aralık 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114'üncü maddesi uyarınca bağımsız olarak 8 Mayıs 2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine 1 Kasım 2007 tarihinde atandı.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Sivas’tan AK Parti Milletvekili olarak seçilen İsmet Yılmaz, 7 Temmuz 2011 tarihinde 61'inci Hükümet’te Millî Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. 2015 yılına kadar Millî Savunma Bakanlığını yürüten Yılmaz, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla TBMM Başkanlığına seçildi.
1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Sivas’tan AK Parti Milletvekili olarak seçilen İsmet Yılmaz, 64. Hükümet’te tekrar Millî Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. Dr. İsmet Yılmaz, 24 Mayıs 2016 tarihinde 65. Hükümet'te Millî Eğitim Bakanlığına getirildi.

Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, İngilizce biliyor.

Ak Parti 27. dönem Sivas Milletvekili 

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da bir evde 2,5 milyon makaron ve 500 kilogram tütün ele geçirildiÖnceki Haber

Hatay’da bir evde 2,5 milyon makaron ve...

'Spider-Man: No Way Home'dan Heyecanlı Yeni fragman GeldiSonraki Haber

'Spider-Man: No Way Home'dan Heyecanlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar