Bakan Gürlek’ten Kahramanmaraş Mesajı: “Silahlar Güvenli Saklanmalıydı”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kahramanmaraş’taki saldırı için önemli açıklamalar yaptı. Sosyal medyaya yaş sınırı ve silah düzenlemesi geliyor.
Akın Gürlek, Türkiye gündemindeki önemli başlıklara ilişkin yaptığı açıklamalarda dikkat çeken mesajlar verdi. Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısı üzerinden aile sorumluluğuna işaret eden Gürlek, silahların güvenli şekilde saklanmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
“Ebeveyn İhmali Göz Ardı Edilemez”
Gürlek, söz konusu olayda silahların uygun koşullarda muhafaza edilmemesinin ciddi sonuçlar doğurduğunu belirterek, bu konuda yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu ifade etti.
Dijital Dünyaya Sıkı Denetim
Çocukların korunmasına yönelik sosyal medya düzenlemesi hakkında da konuşan Gürlek, 15 yaş sınırı ve kimlik doğrulama sisteminin hayata geçirileceğini açıkladı. Amaçlarının çocukları dijital risklerden korumak olduğunu vurguladı.
Soruşturmalarda Yeni Adımlar
Gülistan Doku dosyasına ilişkin yeni gelişmeleri paylaşan Gürlek, gizli tanık ve elde edilen delillerin soruşturmaya yeni bir yön verdiğini söyledi.
Nafaka ve Boşanma Süreci Değişiyor
Uzun süren boşanma davalarına çözüm üretmek istediklerini belirten Gürlek, nafaka sistemine ilişkin yeni düzenlemelerin de gündemde olduğunu ifade etti.
Yargı İçinde Temizlik Mesajı
Yargı teşkilatındaki denetimlere de değinen Gürlek, görevini kötüye kullanan hiçbir yargı mensubuna tolerans gösterilmeyeceğini belirterek kararlı mesaj verdi.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





























Yorum Yazın