Bingöl Depremi Sonrası Kritik Uyarı: “Büyük Depremi Tetikleyebilir”

Bingöl Yedisu’da 4,4 büyüklüğünde deprem sonrası uzmanlar ikiye bölündü. Naci Görür “tetikleyebilir” dedi, Bektaş ise temkinli konuştu.
AFAD verilerine göre, Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı bölgede kısa süreli paniğe neden olurken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
Depremin ardından gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Deprem bilimcilerden gelen farklı değerlendirmeler ise dikkat çekti.
Naci Görür: “Tehlikeli Bir Bölge”
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sarsıntının meydana geldiği bölgenin kritik bir fay hattı üzerinde bulunduğunu vurguladı. Görür, bu tür depremlerin ya daha büyük bir kırılmayı tetikleyebileceğini ya da fay üzerindeki gerilimi artırabileceğini belirterek dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
Osman Bektaş: “Tek Bir Depremle Tahmin Yapılamaz”
Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş ise daha temkinli bir değerlendirme yaptı. Bektaş, Kuzey Anadolu Fayı üzerinde bu büyüklükteki sarsıntıların çoğunlukla yerel gerilim boşalmaları olduğunu belirterek, tekil bir depremin büyük bir felaketin habercisi olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.
Bölge Halkı Tedirgin
Deprem sonrası bölgede yaşayan vatandaşlar olası yeni sarsıntılara karşı endişe duyarken, uzmanlar gelişmelerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın