Kahramanmaraş’ta Doğanın Harikası Ters Laleler Açtı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta Doğanın Harikası Ters Laleler Açtı!
Abone ol
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yükselen Binboğa Dağları, her yıl bahar aylarında açan ters laleleriyle doğaseverleri büyülüyor.

Endemik bir tür olan ters laleler, 2500-2700 metre arasındaki yamaçlarda yetişerek, özellikle doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor.

Halk arasında "Ağlayan gelin" ve "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen bu nadide çiçek, yalnızca üç hafta boyunca göz kamaştırıcı bir güzellik sunuyor. Ziyaretçiler, Andırın, Afşin ve Ekinözü’nün yüksek bölgelerinde ters laleleri görmek için doğa yürüyüşlerine katılıyor ve bu benzersiz görüntüyü ölümsüzleştirmek için fotoğraflar çekiyor.

Koruma Altındaki Güzellik

Ters laleleri koparmak, zarar vermek veya ticari amaçla kullanmak yasak olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 244 bin 315 TL idari para cezası uygulanıyor.

Doğanın sunduğu bu eşsiz manzarayı keşfetmek isteyenler, baharın en özel zamanlarında Binboğa Dağları’na yolculuk yaparak, ters lalelerin büyüleyici görüntüsüne tanıklık edebilir.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta 5 Nisan Madalya Günü: Tören ve Konserle Kutlanacak!Önceki Haber

Kahramanmaraş’ta 5 Nisan Madalya Günü: T...

Milletvekili Zuhal Karakoç Dora: 'Türk Halkı, Ekonomik Dayanışma ile Boykot Girişimini Boşa Çıkardı'Sonraki Haber

Milletvekili Zuhal Karakoç Dora: 'Türk H...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar