Kahramanmaraş'ta Orman Yangını Alarmı! Alevler Kontrol Altına Alındı

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları ve inceleme sürüyor.
Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yangın ihbarı 20 Temmuz 2026 günü saat 14.08'de 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaştı. İhbarın ardından ekipler hızla bölgeye sevk edilirken, ilk müdahale saat 14.30'da gerçekleştirildi.
Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale
Yangına müdahale kapsamında 4 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 ilk müdahale aracı, 1 yangın söndürme helikopteri, 1 dozer, 1 treyler ve 2 hizmet aracı görev aldı.
Operasyona 5 teknik personel, 3 belediye itfaiye ekibi ve farklı kurumlardan destek sağlayan ekiplerle birlikte toplam 65 personel katıldı.
Yangın 16.44'te Kontrol Altına Alındı
Hava sıcaklığının 35 derece, rüzgar hızının ise saatte 13 kilometre olarak ölçüldüğü bölgede ekiplerin yoğun çalışması sonucunda yangın saat 16.44 itibarıyla kontrol altına alındı.
Yetkililer, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldığını açıkladı.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



























Yorum Yazın