Kitap Analiz Günleri'nin konuğu Yazar Vedat Ali Kızıltepe oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kitap Analiz Günleri'nin konuğu Yazar Vedat Ali Kızıltepe oldu!
Abone ol
Kahramanmaraş Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 25.'si düzenlenen 'Kitap Analiz Günleri' programının konuğu ''Kırk Yılın Hikayesi'' kitabının Yazarı Vedat Ali Kızıltepe oldu.

Kütüphanecilik Bölümü mezunu ve Edebiyat 4. Sınıf öğrencisi Özlem Kıraç’ın moderatörlüğünde başlayan programda Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bilal Horasan, açılış konuşması yaptı.

 

‘Kırk Yılın Hikayesi’ kitabını bir nefeste okuduğunu dile getiren Horasan, yaşanmışlıklarımızı bulduğumuz ve bizden sonraki kuşağın mutlaka okunması gerektiği bir kitap dedi.

 

70'liler kuşağının baş döndürücü bir hızla gelişen/değişen toplumsal, ekonomik, siyasal ve teknolojik değişime ayak uydurma/eşlik etme hikayelerini dinlemek, analiz etmek ya da “benim de o kuşağa ait anlatacaklarım var” demek isteyenlerin yoğun ilgisini çeken Kırk Yılın Hikayesi’ni Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesinde anlatan Yazar Vedat Ali Kızıltepe: “Böylesine güzel bir ortamda bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Kitabı okuyan okurlarımız görmüşlerdir. Kırk Yılın Hikayesi kitabım hiçbir siyasi düşünce, fikir çatısı altında değildir. Tamamen özgün, özgür, sıradan bir insanın gözüyle ülkemizde son 40 yıla damga vuran olaylara yer verdik.

 

Sadece siyaset yok tabi ki de 1975 yılından 2018 yılına kadar Türkiye’de yaşanmış, siyasi, ekonomik, politik olayların artık yavaş yavaş hafızamızdan silinmekte olan olayların yeniden bir sunumu. Bir hafıza canlandırması şeklinde de denebilir. Tarihe baktığınız zaman sanırım bu son 40-50 yılda yaşanan gelişme sanırım hiçbir dönemde bu kadar hızlı olmamıştır.  Düşünün biz evimize elektriğin yeni geldiği günleri yaşadık. Günümüzde akıllı telefonlar, bilgisayarlar, elektriğin olmadığını düşünün. Biz evimize ilk siyah beyaz televizyonların geldiğini yaşadık. Daktilo kurslarına gittiğimiz günler çok uzakta değil. 80 darbesini yaşadık, 28 Şubat’ları yaşadık. Bilmiyorum bundan sonra bu kadar hızlı bir dönüşüm yaşanır mı?” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖZTUNÇ : BİZE HER YER TRABZON BİZE HER YER KAHRAMANMARAŞ!Önceki Haber

ÖZTUNÇ : BİZE HER YER TRABZON BİZE HER Y...

Bekle Bizi Londra Türkler Geliyor !Sonraki Haber

Bekle Bizi Londra Türkler Geliyor !

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar