Kutup Soğukları Kahramanmaraş’ı Vurdu

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi -21,2 dereceyle Türkiye’nin en soğuk ikinci yerleşim yeri oldu. Dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor.
Türkiye genelinde etkili olan kutup kaynaklı soğuk hava dalgası, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde rekor seviyelere ulaştı. Meteoroloji ölçümlerine göre Göksun’da gece sıcaklığı -21,2 derece olarak kaydedildi. Bu değerle ilçe, Türkiye’nin en soğuk ikinci yerleşim yeri oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ülke genelinde en düşük sıcaklık -24,3 derece ile Sivas’ın Kangal ilçesinde ölçülürken, Göksun onu hemen takip etti. Yüksek rakımı ve sert karasal iklimiyle bilinen Göksun’da soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Aşırı soğuk nedeniyle bazı araçların çalışmadığı, su tesisatlarında donma yaşandığı bildirildi. Yetkililer, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanmaya karşı sürücülere uyarıda bulundu.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın