Malatya Merkezli 5.9 Şiddetindeki Depremin Bilançosu Açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malatya Merkezli 5.9 Şiddetindeki Depremin Bilançosu Açıklandı!
Abone ol
Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin dört bir yanını etkileyen sarsıntılarla yeniden yürekleri ağızlara getirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin bilançosunu açıkladı. Deprem, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde hissedildi. Bakan Yerlikaya, "Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da birer olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi. 187 vatandaşımız depremden etkilendi, 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor" dedi.

Afet Koordinasyonu ve Çalışmalar Başlatıldı

Depremin hemen ardından, Bakan Yerlikaya ve ekipleri, Cumhurbaşkanı'na bilgi vererek valilerle irtibat kurdu. "Malatya Valimiz başta olmak üzere tüm valilerimiz, AFAD, jandarma, emniyet ve belediyelerle birlikte saha taramalarına başladık" diyen Yerlikaya, hasar tespit çalışmaları için 10 ekibin Malatya ve Elazığ'da görevlendirildiğini aktardı.

Depremden Etkilenenler ve Eğitim Ara Verilen İller

Şu ana kadar, 112 Çağrı Merkezi'ne gelen 1112 ihbardan 963'ünün bilgi, 149'unun yardım amaçlı olduğunu belirten Yerlikaya, "Malatya'da 33, Elazığ'da 32, Adıyaman'da 18, Diyarbakır'da 17, Kahramanmaraş'ta 3 ve Şanlıurfa'da 2 olmak üzere toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman illerinde eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Kaya Düşmesi ve Altyapı Durumu

Yerlikaya, Malatya'nın Pütürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi olayları yaşandığını belirtti, ancak şu an için kapanan bir yol bulunmadığını ve karayollarının hızlı bir şekilde temizlik çalışmalarına başladığını söyledi. Depremde etkilenen illerde enerji ve altyapı kesintisi olmadığını, hastanelerin binalarında da herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, depremin etkilediği tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Rabbim, bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm afetlerden şehirlerimizi ve ülkemizi korusun" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirası Restorasyonla Yeniden CanlanıyorÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirası Restora...

Kahramanmaraş’ın Ulaşım Ağı Güçleniyor: 800 Milyon TL’lik YatırımSonraki Haber

Kahramanmaraş’ın Ulaşım Ağı Güçleniyor:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar