MEKTEBİM OKULLARI “BENİM GÖZÜMDEN ATATÜRK” YARIŞMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEKTEBİM OKULLARI “BENİM GÖZÜMDEN ATATÜRK” YARIŞMASI
Abone ol
SANKO Okulları öğrencisi Nejla Doğa Erkol, Mektebim Okulları tarafından düzenlenen “Benim Gözümden Atatürk” konulu yarışmada “Mektup Kategorisi”nde Türkiye birincisi oldu.

SANKO Okulları Türkçe Öğretmeni Nuray Özcan rehberliğinde yarışmaya katılan Nejla Doğa Erkol, ortaokul kademesi “Mektup Kategorisi”nde Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin kendi içlerinde şiir, mektup, resim, müzik ve video olmak üzere beş farklı kategoride yarıştığı etkinlikte, dereceye giren öğrenciler “Selanik Gezisi” ile ödüllendirilecek.

 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencisi Nejla Doğa Erkol’u ve danışman öğretmenini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

 

NECLA DOĞA ERKOL’UN MEKTUBU

 

Sevgili Atatürk,

Her çocuk masallarla büyür ve bu masalların kahramanlarına hayranlık duyar. Ben de senin kahramanlıklarınla büyüyüp sana hayran oldum. Sen benim küçüklüğümden beri bildiğim, cesaretli, zeki, zorluklara karşı yılmayan, iyi yürekli süper kahramanımsın.

 

İki kez geldim kollarına. Altı yaşındaydım ilkinde. Dizinde oturup saçlarımı okşamanı istedim. Oysa buz gibi bir anıt mezar vardı önümde. Eşyaların avuttu minik yüreğimi, anılar canlandırdı hayallerimi. İkincisinde büyümüş, anlamıştım öldüğünü. Dolmabahçe Sarayı’nda gördüm al bayraklı odanı. Bomboştu yatağın, bana bakmıyordu fotoğrafın. Vazgeçmedi kalbim, seninle hasret giderecektim. Gezdiğin koridorlarda, dokunduğun eşyalarda avuttum kendimi.

 

Atam sen, benim ve tüm Türkiye için ölmedin; hala kalbimizde yaşıyorsun. Seni çok seviyorum ve seni hiç unutmayacağım. Cumhuriyeti ne zorluklarla kurmuşsunuz. Kadınlar kucağında bebeğiyle; asker ağabeylerimiz ve amcalarımız bacağını, kolunu ve canını kaybetmek pahasına savaşmışlar. Biz çocuklar adına kurduğun Cumhuriyet ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çok teşekkür ederim.

 

İşte şimdi sıra Selanik’te. En yakın zamanda Selanik’e gidip seninle doğmak istiyorum. Zaten senin yolunda giden bir evlat olma yolundayım ve her zaman bu yolda devam edeceğime söz veriyorum. Keşke ölmeseydin de bu mektubu sana kendi ellerimle verebilseydim. Hatta hayallerimdeki süper kahramana kocaman sarılabilseydim. Senin de dediğin gibi naçiz bedenin toprak olmuştu belki ama kurduğun Cumhuriyet ilelebet yaşayacak, fikirlerinle binlerce çocuk gelecekte yol bulacak.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇABUKEL - NEDEN KORKUYORSUNUZ " DediÖnceki Haber

ÇABUKEL - NEDEN KORKUYORSUNUZ " Dedi

Yıldırım : Ani hava değişimlerine dikkat !Sonraki Haber

Yıldırım : Ani hava değişimlerine dikkat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar