ÇABUKEL - NEDEN KORKUYORSUNUZ " Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇABUKEL - NEDEN KORKUYORSUNUZ " Dedi
Abone ol
İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, 22 Şubat 2020 tarihinde (yarın) Kahramanmaraş’ta gerçekleştireceği  “Türkiye’nin Gerçek Beka Sorunu Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası” konulu konferansı için kiralanan salonu iptal ettiğini söyledi.  

24 Ocak 2020 tarihinde konferansın gerçekleştirileceği Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı ile görüşülen ve 12 Şubat 2020 tarihinde de İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından kira bedeli ödenen salon konferansa 2 gün kala Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ateş püskürdü.

Seçimlerin ardından sandığın ortadan kalktığını, siyasi kimliğin bir tarafa bırakılıp, seçilen belediye başkanının tüm şehrin belediye başkanı olması gerektiğine vurgu yapan Çabukel, “Hayrettin Güngör,  herkese eşit hizmet veren bir yönetim anlayışı sergilemek yerine sadece AKP’lilerin belediye başkanlığını yapıyor” dedi.

Çabukel, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “22.02.2020 Cumartesi saat 18:30’da Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Ülkemizin Gerçek Beka Sorunu ‘Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası‘ konulu konferansı için;

24.01.2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı aranmış milletvekilimizin şehrimizi ziyaret edeceği ve belediye ye ait salonların durumları ile bilgi istenmiştir.

Salonların 12 Şubat 100. Yıl kutlamaları ile ilgili dolu olduğu ve mümkünse programın 12 Şubat sonrasında gerçekleştirilmesi halinde, salonlarla ilgili bir sıkıntı olmayacağı Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir.

Bunun üzerine 22.02.2020 Cumartesi günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans salonunun boş olduğu 24.01.2020 tarihinde teyit edilmiş ve tarafımıza opsiyonlanması ile ilgili mutabakata varılmıştır.

12.02.2020 tarihinde salon ücreti ile ilgili para yatırılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı veznesine gidilmeden önce Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı tekrar aranmış ve salonla alakalı bir problem olmadığı konusunda teyit alınmış ve belirtilen meblağ vezneye yatırılmıştır.

Program hazırlıkları kapsamında davetiyelerimiz bastırılmış, Protokole, STK’lara dağıtılmıştır.

Sosyal medya üzerinden konferans duyuruları yapılmış, bez afişlerimiz halkımızın görebileceği noktalara asılmıştır.

 

Programa 2 gün kala önce bez afişlerimiz basit gerekçelerle toplattırılmış, sonrasında da o gece salonda 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenleneceği gerekçesi ile salonun tarafımıza tahsis edilemeyeceği, vermiş olduğumuz salon tahsis talep yazısına ilgi kurularak, tarafımıza 20.02.2020 tarihinde bildirilmiştir.     

Belediye Başkanlığı seçimlerine bir siyasi partinin adayı olarak katılırsınız. Seçimleri kazandığınız andan itibaren siz artık yalnızca o siyasi partinin belediye başkanı değilsinizdir. Şehrinizde yaşayan her ferdin, her sivil toplum kuruluşunun, her siyasi parti temsilcisinin haklarını gözeten, herkese eşit mesafede olan, herkese eşit hizmet veren bir yönetim anlayışını da benimsemeniz gerekir. 

Üzülerek belirtiyorum ki partimiz kurulduğu günden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi maalesef şehrimizde de parti binası kiralamalarında, miting alanlarının tahsisinde, salon tahsislerinde ciddi sıkıntılar yaşadı. Yeni bir parti olarak sancılı bir kuruluş aşaması geçirdik.

Ancak bugün İYİ Parti seçime girmiş, halkın belli bir oranda oyunu almış ve mecliste grubu olan bir siyasi partidir.

Bir siyasi parti olarak halkı bilgilendirmeye çalışması, iktidarın veya muhalefetin doğru ya da yanlış yaptığı konularla ilgili fikir beyan etmesi en doğal hakkıdır.  

Milletin Vekilinin konuşmacı olarak katılacağı bir konferansın adaletten, eşitlikten uzak, halkın haber alma ve bilgilendirilme hakkının engellenmeye çalışıldığı, belediye hizmetlerinin kullanılmasının keyfi uygulamalarla engellendiği   bir uygulama ile karşı karşıyayız.  Belediye salonlarının kullandırılmasının engellenmesi ile ilgili yapmış olduğunuz bu keyfi uygulama Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi siyasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Bunu mecliste grubu olan bir siyasi parti olarak şiddetle kınıyoruz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin amacının;

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın  “Hükümetin yanlış geçici sığınmacılar ve Suriye politikası” hakkında halkımızı bilgilendirmesinin önüne geçmeye çalışmak olduğu bellidir.

Neden Korkuyorsunuz. Şehitlerimizin kanıyla kazanılmış bu vatanın gerçek beka sorunu haline gelmiş Yanlış Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası olduğunun anlatılmasından mı?

Tüm Türkiye’yi ilgilendiren özellikle de Suriye sınırına yakın veya Suriye ile sınırı olan; Diyarbakır, Urfa, Kilis,  Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin İllerimizi ilgilendiren  “Hükümetin Yanlış Geçici Sığınmacılar ve Suriye Politikası” konulu konferansı

Biz İYİ Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak düzenlemeye kararlıyız.

Tüm halkımızı 22/02/2020 Cumartesi günü Saat 18:00 de Duygu Düğün Salonunda Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Türkiye’nin Gerçek Beka Sorununu anlatacağı konferansa davet ediyoruz.”

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALİ ÖZTUNÇ: “FAY HATTI ÜZERİNE AFAD KAMPÜSÜ YAPMAK MİLLETE İHANET”Önceki Haber

ALİ ÖZTUNÇ: “FAY HATTI ÜZERİNE AFAD KAMP...

MEKTEBİM OKULLARI “BENİM GÖZÜMDEN ATATÜRK” YARIŞMASISonraki Haber

MEKTEBİM OKULLARI “BENİM GÖZÜMDEN ATATÜR...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar