Resmi Gazete'de Yayımlandı: Deprem Bölgesinde Öğrencilere Eğitim ve Öğretim Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Deprem Bölgesinde Öğrencilere Eğitim ve Öğretim Desteği
Abone ol
Deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği sağlanmasına ilişkin tebliğ, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren karar, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlayacak.

Bu destek, daha önce eğitim desteği almış ancak öğrenim kademelerini tamamlayamamış öğrencilere yönelik olacak. İlkokul seviyesindeki 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine 24 bin 600 TL, ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf ile lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine ise 28 bin 800 TL eğitim desteği verilecek.

Verilecek destekler, öğrencilerin öğrenim gördükleri okulun türüne ve kademesine bağlı olarak, okul süresini aşmamak kaydıyla sunulacak. Bu karar, depremden etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta Tarihi Keşif: 6 Bin Yıllık Kafatası Antik Ritüelleri Gün Yüzüne ÇıkardıÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta Tarihi Keşif: 6 Bin Yıl...

Kahramanmaraş'ta Kültür ve Sanatın Nabzı: Evelahir Dergisi 22. Sayısı Çıktı!Sonraki Haber

Kahramanmaraş'ta Kültür ve Sanatın Nabzı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar