Gürbüz 93 Mahallede 2 Milyon Metrekare Kilit Parke Yapıldı
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçenin 93 mahallesinde gerçekleştirdikleri kilit parke çalışmasının 2 milyon m²’ye ulaştığını söyledi.
Şehrin üstyapısında büyük dönüşüm sağlayan çalışmanın 400 milyon liralık bütçeye sahip olduğunu belirten Başkan Gürbüz, “Özellikle kırsal mahallelerimiz olmak üzere tüm kentimizde standartları değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Başkan Gürbüz, ilçe genelindeki kilit parke çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Belediye bünyesindeki kilit parke tesisinin, kentin üstyapısındaki dönüşümü sağlamak için tam kapasite çalıştığını hatırlatan Başkan Gürbüz, “Bu hizmetin kalbi sayılacak tesisimizle şehrimizi halı gibi dokuyoruz” dedi.
Asrın felaketinin, binalar ve yaşamın her bir noktasında olduğu gibi üstyapıda ciddi tahribata yol açtığına değinen Başkan Gürbüz, “Yollarımız ve caddelerimizde bir yandan depremin izlerini silerken diğer yandan da şehrimizin yeniden imarına katkı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Gürbüz, 79’u kırsal olmak üzere 93 mahallede Elbistan Belediyesi’nin iz bırakan hizmet ve projelere imza attığını bildirdi.
2019-2023 yılları arasında döşenen kilit parke miktarının 2 milyon m² olduğuna değinen Başkan Gürbüz, bu önemli çalışmaya da 400 milyon lira bütçe aktarıldığını söyledi.
Elbistan’ın, birçok uygarlığın izlerini taşıdığına dikkati çeken Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti:
“Kadim şehrimizin dört bir yanını modern yaşamın en önemli gerekliliğinden bir olan kilit parke ile buluşturup şehir merkezi-kırsal ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımda karşılaştığı sorunlara kalıcı çözüm üreterek; daha önceki dönemlerde dillere pelesenk olan ‘yazın tozu kışın da çamuru meşhur’ sözünü hafızalardan siliyoruz. Bütün bu çalışmaları da üreten belediye olarak kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Bu anlamda şehrimizin belediyecilik tarihindeki en üretken dönemini yaşıyoruz. Tüm hizmet birimlerimizle mesai mefhumu gözetmeksizin tarihi hizmetlere imza atmak için sahadayız.”
Diğer kurumların yaptığı altyapı çalışmalarındaki gecikmelerden kaynaklı aksama yaşandığını belirten Başkan Gürbüz, “Elbistan’ımızı adeta şantiyeye çevirdik. Şehrin modern yüzünü planlıyoruz. Altyapı sorunları giderilen tüm yollarımızı asfalt ve kilit parke ile kaplayarak şehrimize en az yarım asır hizmet edecek eserler kazandıracağız. Depremin şehrimizde bıraktığı izleri hep birlikte silip; 2023 senesini Elbistan’ın çok sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiği sene olarak yazacağız” cümleleri ile açıklamasını tamamladı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.
Kahramanmaraş’ta Trafik Denetimlerinde Binlerce Sürücüye Ceza
Kahramanmaraş’ta 31 Ağustos-6 Eylül trafik denetimlerinde 3 bin 335 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 150 araç trafikten men edilirken binlerce araç kontrol edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den DMD Farkındalık Günü’nde Anlamlı Buluşma
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Eylül Dünya Duchenne Musküler Distrofi (DMD) Farkındalık Günü’nde DMD hastası çocuklar ve aileleri için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çamlıca Restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, DMD hastası çocuklar ve aileleri canlı müzik eşliğinde akşam yemeğinde bir araya geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Yenişehir’deki Kapsamlı Dönüşümünü Gece Gündüz Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde başlattığı kapsamlı dönüşüm projesini gece gündüz, yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mahallenin 22 cadde ve sokağı; yürüyüş yolları, asfaltı, parklanma alanları, aydınlat elemanları ve peyzajıyla baştan sona yenileniyor.
Kahramanmaraş dahil 72 ilde dev operasyon: 844 kişi tutuklandı
Kahramanmaraş dahil 72 ilde uyuşturucu operasyonları düzenlendi. 1.302 şüpheliden 844'ü tutuklanırken 832 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
Kahramanmaraş’ta İçmesuyu Çalışması: Türkoğlu’nda Yeni Hat Döşeniyor
KASKİ, Türkoğlu Büyük İmalı Mahallesi’nde yeni içmesuyu hattı döşüyor. Çalışmayla köy evlerinin su ihtiyacının güvenli şekilde karşılanması hedefleniyor.