Batı Kipaş Kağıt Fabrikası İthalatı Azaltıp İhracatı Arttıracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batı Kipaş Kağıt Fabrikası İthalatı Azaltıp İhracatı Arttıracak
Abone ol
Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Aydın'ın Söke ilçesinde yer alan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Türkiye'nin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak fabrikanın aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat yapacağı bildirildi.

"CARİ AÇIĞIN AZALTILMASINA KATKI SAĞLAYACAK"

Tesisin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üretim tesisi olan yatırımı Türkiye'ye kazandıran Kipaş Holding'in yöneticileri ile projeye destek veren kurumlara teşekkür etti.

Erdoğan, Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen fabrikanın kağıt alanında Türkiye'nin büyük bir ihtiyacını karşılayacağını ve cari açığın azaltılmasına önemli katkılarda bulunacağını belirtti. İki etaptan oluşan bu yatırımın, açılışını yaptıkları ilk etabının tamamlandığını ve deneme üretimlerinin başladığını aktaran Erdoğan, tesiste, birçok alanda kullanılan kraftliner, köşeli beyaz testliner ve beyaz kraftliner kağıtların üretiminin yapılacağını söyledi.

"İKİNCİ ETAPLA BİRLİKTE BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

Yaklaşık 550 milyon dolara malolan tesiste ilk etapta 800 kişinin istihdam edileceği bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak olan bu tesis aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat da gerçekleştirecektir. Tesisimiz böylece, toplam 450 milyon dolar civarında cari açığın kapanmasına katkı verecektir. 330 dönüm alan içerisinde 200 bin metrekare kapalı alana sahip bulunan tesisimizin ikinci etap yatırımları da hızla devam ediyor, inşallah yıl sonu itibarıyla biteceğini bizler de tahmin ediyoruz. Yüzde 40'ı tamamlanan ikinci etap için 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Tamamlanmasıyla orada da 600 kişilik ilave istihdam sağlanacak. Böylece toplamda bin 400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek." dedi.

Ticari etki alanındaki sektörler de göz önünde bulundurulduğunda yatırımın, Türkiye'nin istihdamına yapacağı katkının daha büyük olacağının altını çizen Erdoğan, tesisin ayrıca çevreci üretim anlayışıyla  Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de önemli hizmetleri olacağını kaydetti.

"GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ÜRETİM YAPACAK, KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK"

Güncel teknolojili makinalarla donatılan fabrikada yüzde 100 geri dönüşümlü atık kağıttan üretim gerçekleştirileceğini dile getiren Erdoğan, tesisin ilk etabıyla yılda 12 milyon, ikincisiyle de 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçeceğine dikkati çekti.

Kullanacağı enerjiyi de kendisi üretecek olan tesisin istihdama, Türkiye ekonomisine ve doğaya ciddi faydalar sağlayacağını söyleyen Erdoğan, Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıktıklarını, Kipaş Holding'in yatırımını, stratejik yatırımların teşviki sistemi çerçevesinde desteklediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuşması sonrasında, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz tarafından günün anısına hediye takdim edildi. Katılımcılarla Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'nın açılış kurdelesini kesen, davetliler ve fabrika işçileriyle fotoğraf çektiren Erdoğan, fabrikada görev alarak üretimi bereketlendirecek tüm işçilere teşekkürlerini iletti. 

Kaynak:Haber - İlhan Gökalp Durmuş

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kabaağaç, güven tazelediÖnceki Haber

Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Ba...

Tarsus Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandıSonraki Haber

Tarsus Belediyesinde toplu iş sözleşmesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar