İpek Kozasından Kadın Girişimciliğine: Kahramanmaraş İstanbul’da Tanıtıldı

Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen V. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi’nde, Kahramanmaraş’ın üreten kadınları büyük bir başarıya imza atarak ödüllendirildi.
İstanbul Florya Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilen bu prestijli zirvede, Beyoğlu Üreten Kadınlar Kooperatifi şehrin gururu oldu. Başta üniversiteler olmak üzere alanında uzman 555 akademik jüri üyesinin oylarıyla belirlenen 5.Feed The Future Ödülleri’nde, kooperatif kategorisinin birincisi Kahramanmaraş’tan çıktı.
Jürinin Seçimi, Kadının Azmi
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Kadın Girişimci Ferdane Bolat tarafından kurulan Beyoğlu Üreten Kadınlar Kooperatifi, kazandığı bu ilk ödülle Kahramanmaraşlı kadınların üretimdeki gücünü bir kez daha kanıtladı. Alınan bu anlamlı ödül, hem emek veren kadınları ödüllendirdi hem de şehirdeki diğer kadınları üretime teşvik edecek büyük bir motivasyon kaynağı oldu.
.jpg)
İpek Kozası Dünyaya Tanıtıldı
Dünyada ipek böceği kozası üretimiyle tanınırlık kazanan Kahramanmaraş’ı, KİGEM bünyesinde ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden Maraş İpek Koza kurucusu Nuray Taşkıran da zirvedeydi. Yabancı girişimcilere yönelik düzenlenen workshoplarda (atölye çalışmalarında) geleneksel ürünleri tanıtan Taşkıran, Kooperatif Başkanı Ferdane Bolat’ı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

İstanbul’da Gönül Köprüleri Kuruldu
İstanbul’daki Kahramanmaraşlıların sesi olan Eyüp Kadir Kılcı, zirve boyunca heyeti bir an olsun yalnız bırakmayarak manevi desteğini hissettirdi. Gerek sahnedeki ödül takdiminde gerekse atölye çalışmalarında kadınların yanında yer alan Kılcı, ödül sevincine ortak oldu. Şanlıurfa Siverek’ten Kahramanmaraş ekibiyle birlikte zirveye katılan Başarılı Kadın Girişimci Seval Avcı önemli ikili görüşmeler gerçekleştirirken, bu büyük gururu ve coşkuyu ekiple birlikte paylaştı.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN




























Yorum Yazın