Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Abone ol
Türkiye’nin en büyük ve en yaygın Sivil Toplum Kuruluşu MÜSİAD, Yeni Genel Merkez binasına taşınmasının ardından, Kültür-Sanat alanındaki faaliyetlerine hız verdi.

Türkiye’nin kalkınması, bölgesinde etkin ve küresel ölçekte saygın bir ülke olması için yarım asırdır birçok başarılı projeye imza atan MÜSİAD, ekonomik ve siyasi alanda yakaladığı başarılarının ardından, Türk Kültürü’nün yaygınlaşması ve toplumsal alanda itibar görmesi adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, MÜSİAD ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında; Türk kültür ve sanatının yaşatılması, yaygınlaştırılması ve kendi kültür dünyamız hakkında toplum nezdinde farkındalık oluşturulması amacıyla “İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İmza törenine, Genel Başkan Abdurrahman Kaan, FSMVÜ Rektörü Prof.Dr. M. Fatih Andı, FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Hüsrev Subaşı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Betül Bilgin katıldı.

Törende konuşan Genel Başkan Kaan, geçmişten bu yana Türk kültürünün yaygınlaşması ve toplumsal alanda itibar görmesi adına faaliyetler yürüttüklerine dikkat çekti. Kaan "Bu doğrultuda ilk olarak saygıdeğer sanatçımız Emire Konuk Közberi’nin 'Şimdi ve Sonsuzluk' sergisini MÜSİAD'da sanatseverlerle buluşturduk. Bundan sonraki süreçte de sergi faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda, ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile iş birliğine gitmekten onur duyuyorum. İnşallah bu iş birliği çalışması ile kendi özümüze, kendi medeniyetimize ait kültür-sanat eserlerini MÜSİAD çatısı altında sergileyerek toplumsal farkındalığa katkı sağlayacağız.” dedi.

Anlaşma kapsamında, üniversitenin ilgili akademik birimlerindeki ve merkezlerindeki akademisyenlerin, öğrencilerin ve sair paydaşların çalışmalarından oluşan sanat eserlerinin, MÜSİAD Genel Merkez Yerleşkesi başta olmak üzere, tüm yurt içi ve yurt dışı şube ve paydaşlarında sergilenmesi planlanıyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye 1 Yılda 90,3 Milyon Dolarlık Parfüm İthal EttiÖnceki Haber

Türkiye 1 Yılda 90,3 Milyon Dolarlık Par...

ASYALI'NIN 19 MAYIS MESAJISonraki Haber

ASYALI'NIN 19 MAYIS MESAJI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar