Afşin Arıtaşlılar, Geleneksel Kıyma Günü’nde Aynur Özdemir ve Şevket Gürlek ile Coştu

Arıtaşlılar derneği “Geleneksel Kıyma Günü” etkinliğinde Aynur Özdemir, Aliyar Arslan ve Şevket Gürlek sahne aldı.
İstanbul’da faaliyet gösteren Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Arıtaş Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Kıyma Günü" etkinliğinde hemşehrilerini bir araya getirdi. İstanbul’un dört bir yanından gelen Arıtaşlıların yanı sıra çok sayıda Afşin ve Kahramanmaraşlı vatandaşın katıldığı gecede, davetliler hem memleket hasreti giderdi hem de yöresel sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çekerek stres attı.
Birlik ve Beraberlik Mesajı
Sunuculuğunu Özge Sıla Kocameşe’nin üstlendiği gecenin açılış konuşmasını Arıtaşlılar Dernek Başkanı Fadime Dağlı Atak yaptı. Başkan Atak, yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Bu akşam Geleneksel Kıyma Günü etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran birbirinden değerli dernek başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, sanatçılarımız Aliyar Arslan, Aynur Özdemir ve Şevket Gürlek’e, daima sesimiz olan basın mensubumuz Eyüp Kadir Kılcı’ya ve siz çok saygıdeğer Arıtaşlı hemşehrilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz."

Canlı Performanslar ve Geleneksel Lezzet Bir Arada
Konuşmaların ardından, Arıtaşlı kadınlar tarafından salonda canlı olarak yoğrulan geleneksel kıymalar tüm katılımcılara ikram edildi.
Programın sahne performansı bölümü, aslen de Arıtaşlı olan sanatçı Aliyar Arslan’ın türküleriyle başladı. Ardından sahne alan memleketin güçlü sesi Aynur Özdemir, repertuarına popüler eserlerden "Sevin Gayrı" ile giriş yaptı. Özdemir, seslendirdiği hareketli türkülerle salonu dolduran davetlileri tempolu bir eğlenceye ortak etti.
Şevket Gürlek ile Muhteşem Final
Gecenin finalinde ise "Maraşlı Gelin" klibiyle Anadolu ve İstanbul sahnelerinde büyük beğeni toplayan Şevket Gürlek sahne aldı. Hareketli ve coşkulu bir repertuar tercih eden Gürlek, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Arıtaşlılar, Şevket Gürlek’in türküleri eşliğinde oyunlar oynayıp halaylar çekerek memleket atmosferini İstanbul’a taşıdı. Etkinlik, katılımcıların bir sonraki yılın buluşmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirmesiyle son buldu.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
























Yorum Yazın